Vantar med mera

Jag har stickat ganska lite i vinter, inga stora projekt. Ett par mossgröna vantar åt mig själv blev ändå färdiga idag. De är mönsterstickade med ett enkelt, repetitivt mönster som inte blev tråkigt att sticka.

Garnet heter Drops Nord och är en alpacka-ylle-polyessterblandning.

DSC_2628s

Jag har envisats något oerhört med de här vantarna. Först stickade jag var tredje rand i en annan färg, men efter att ha stickat en halv vante tyckte jag den andra färgen blev så knölig och ojämn att jag rev upp allt och körde mossgrönt med vitt fullt ut.

Sedan stickade jag en hel vante färdig. Bara för att tvingas inse att den blev för smal. Började på en ny och lade till en mönsterrapport på bredden. Stickade den färdig utan desto större motgångar.

Sedan började jag med nästa och kom en bit över tumhöjd. Då insåg jag att jag inte hade spegelvänt den utan höll på att sticka två vänstervantar… Suck! Rev upp och började om med tumkilen igen. Stickade till sist färdigt, men har totalt sett stickat fyra vantar istället för två.

Jag har också stickat en grytlappskatt, kanske mest som prydnad för den är inte så praktisk. Funderade lite på att sticka en svans att ha tummen i, men så här blev den i all enkelhet. Jag har härmat en bild jag såg på Pinterest rakt av, fast jag hade inget mönster utan tog storlek och maskantal på känsla. Garnet är i helylle för att kunna tovas i tvättmaskin.

DSC_2596s

Den var ärligt talat ganska tråkig att sticka. Ingen omväxling förrän man kom till den vita nosen, och dit var det långt och händelselöst… Ett helt garnnystan gick åt. Man måste sticka jättestort om man ska tova och trots att jag tyckte att jag hade tagit i både på längden och bredden finns det inte mycket storleksmarginal i slutresultatet. Jag funderar på att göra en till, en randig den här gången.

DSC_2010s

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s