Glad påsk!

Jag hade planerat att önska glad påsk med en bild av mig som påskhäxa, men alla påskhäxbilderna finns tydligen i Esse. Jag hittade bara foton på godisskörden.

Det var mycket med det där påskhäxandet. Jag brukade börja rita påskkort redan strax efter jul om jag inte minns fel, och sen var förstås själva gåendet höjdpunkten – den färgglada sjalen som återkom varje år, de röda vattenfärgskinderna som kliade lite under målningen, duken på huvudet, gummistövlarna på mjuka vårvägar… Och så allt godis som räckte minst en vecka. Påsken var en klar favorithögtid!

DSC_0517

Påsken 1992 levererade tydligen lite sådär lagom, medan 1993 måste ha varit ett riktigt toppår. Fast de där fyra rosa pirkka-hostkaramellerna var knappast någon höjdpunkt.

Istället för en påskhäxa får ni en rufsig barn-Johanna hos mommo och moffa. Påskliljor i blombänken och en höna med maskroskrans runt halsen, vad mer kan ni begära?

Glad påsk!

DSC_0520

Jag gillar ju att pynta men i år har jag inte tänkt så mycket på påskpynt. Men bättre sent än aldrig, intalade jag mig idag och gick och plockade ett ris och köpte lite fjädrar. (Tack för inspirationen, Hanna!)

DSC_0524

Jag tänker lite extra på vad vi firar: möjligheten till upprättelse och läkedom och försoning. Den nya chansen, den säkra handen att hålla i då vägen är svår. Helande för såren inuti och hopp trots allt som inte blev som vi velat. Befrielsen och förlåtelsen som jag inte riktigt kan begripa. Det djupa allvaret och den djupa glädjen.

 

Annonser

  1. Mikaela

    Vilken kaffepanna! Å jag säger som Hanna, det dyker alltid upp nån ny Johanna-höna-bild!

  2. Hanna L

    Åh, hur många fantastiska Johanna+höna bilder finns det riktigt? 😀 (Varsågod för tipset, trevligt att ni fick lite påskpyntat i år också!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s